fredag 28 september 2012

Program


Du milda Gudinna vad har jag nu gett mig in på? Programet för rekreationsveckan har kommit och jisses säger jag bara efter att ha läst igenom det. Var morgon är det yoga mellan 7-8.30...vad är det för grymm tid? Här gäller det visst att vakna innan tuppen för att hinna få bort kudden från ansiktet. Gillar mer programpunkterna, tid för vila och chokladprovning för det är väl det som kallas rekreation?

 
 

onsdag 19 september 2012

Underbara kort


Ibland önskar jag att jag kunde beställa ett facit på livet, bara så jag kunde få tjuvkika lite. Men det är inte så enkelt därför har min passion blivit kort, affirmations-, morgonpepping-, ängla-, tarotkort och inte att förglömma runor. Svaren finns kanske inte i dem heller men de kanske kan ge en gnutta hopp att man är på väg mot rätt riktning. "Du är på väg" var det första kortet som jag fick i morgonpeppingkorten som jag fick i gåva från mina arbetskamrater. Det är en mening som jag ständigt ser framför mig även om jag byter ut korten då och då. Du är på väg...det låter så skönt och hoppfullt.

Denna morgon kom jag på att det var längesedan jag hade skifta kort, "Du är så modig" kommer fram. Jaha!? Jag? Suger på orden och tackar. Ett pling i mobilen hörs och ett sms har landat som säger: Hej i solen! Vi konsulter i min grupp har nu bestämt att vi ska ha en Rosabandet-kväll den 17 okt i XXXX. Har du lust att komma och berätta om din erfarenhet? /XX . Hm...är det här svaret på min fråga vad jag skulle lära mig av min sjukdomsperiod? Vad jag skulle ha erfarenheten till, var den bara för min egen del eller också för andras? Känner mig hedrad och får genast fjärilar i magen. Ber om betänketid innan jag svarar. Men vad sjutton...här har jag just fått ett kort om att jag är modig och sen tvekar jag. Kastar mig handlöst ut i det okända och messar tillbaka ett:  Ja, tack det är klart att jag ställer upp! Kanske detta är början på DU ÄR PÅ VÄG! 

söndag 16 september 2012

Gudalikt


Med en svag doft av rök från gårdagen på Gudahagen kan jag inte annat än sucka av hjärtevärme. Rökdoften som minner mig om underbara och vackra människor, rökdoften som minner om tider som har varit och rökdoften som minner om saknad. Tack för att jag får känna och uppleva allt det vackra framför, i och bakom dimmornas världar tillsammans med er.

Full av berusning kan jag inte annat än känna längtan efter det kommande...

Med varje steg
Fot framför fot
Vandrar jag på stigen
Jord mellan mina tår
I kontakt med helheten
Jag vandrar framåt
Med kraft
Med gnistan
I styrka och skönhet