onsdag 30 november 2011

Time to heal

Efter att ha genomgått gårdagens operation som än så länge ser lovande ut är det nu dax att pausa lite i resan och slicka sina sår. Soffa, praliner och alvedon låter som ett bra recept de närmaste dagarna. Att sedan läkaren vill att jag ska börja jobba igen redan på måndag känns just nu mindre troligt. Men enl, honom läker såret på 1 vecka och enl.sjukgymnasten 4-5 veckor...

Vem ska jag tro på
Tro på
Tro på när
Tro på när allt är såhär?
Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut




måndag 28 november 2011

Nytt liv

Började dagen med läkarträff och provtagning som gick snabbt och smidigt. Tiden i väntrummet påminnde mig om att ett nytt liv var på intågande och kännde mig genast svimmfärdig. Många djupa andetag och försöka stilla kropp och tankar så var man snart på plan igen. Har tackat ja till att delta i en studie ang. bröstcancer vilket innebar att några extra provrör skulle fyllas. Stoppade räknandet vid åtta rör och funderade på om tanten skulle tömma mig på allt blod. Eftermiddagens träff med narkosläkaren känndes proffsigt och lugnande. Tack för det!

Skyndar, skyndar för att hinna med ALLT man vill hinna göra innan. Glad att lussebullarna har blivit bakade och att makens hår har blivit klippt. Ja, jag har tom hunnit att laga mat så de inte ska vara hungriga här hemma.

Nu gäller det att skynda vidare så magen hinner få ett sista skrovmål denna dag. Sen gäller fasta ända tills imorgon kväll. Tänk om man skulle magra några hekto på köpet. Att packa ner snyggt nattlinne behöver man ju inte tänka på men väl en bh utan byglar. Det var väl inte det roligaste att gå och köpa men vad gör man inte för att hålla "pattarna" på plats.

Lång natts färd mot dag, min första dag i mitt nya liv.

söndag 27 november 2011

Hälsoundersökning

Efter att ha slitit hela dagen i regn, storm och bland kartonger och tomtar känns det att man lever. Trots detta är det nu hälsoundersökningen som skall fyllas i. Få se...
  • Har du någon hjärtsjukdom? -Bruster hjärta kan det räknas?
  • Blir du onormalt anfådd eller får du ont i bröstet vid ansträngning? -Tror f.n det är ju otränad.
  • Är du tidigare sjukhusvårdad? -Tja, man har ju fått barn och dem har man fått vårda.
  • Har du eller nära släkting haft problem vid narkos? Vad? -Tycker att det luktar äckligt det är det stora problemet.
  • Har du några problem att sova? JA! När maken snarkar.
  • Om ja, vilket sätt och vad gör du för att förbättra din sömn? Sparkar på han så han slutar.
  • Längd: -Ja, längre än 160cm är man inte.
  • Vikt: - Är det nu man ska ljuga? Risken är kanske att narkosdosen blir för låg, här får det bli några extra kilon för säkerhets skull.
Så där, då var det gjort imorgon är det dax att börja resan mot...bättre hälsa.

lördag 26 november 2011

Julstök

Suckar över att listerna fortfarande ligger på golvet i vardagsrummet. Fast det är ju klart högen har minskat med två då vi var tvugna att sätta dit dem som kommer att hamna bakom kartongerna med julsaker...

Hivar ner kartongerna med julsaker vilka bara blir fler och fler för vart år. Någon ny tomte hör alltid till, fast nu i år har det nog blivit minst fem nya. Hänger ljusslingor, placerar ut renar, tomtar, tåg, ängel och paket i trädgården. Överdrivet mycket? Ja, troligtvis men barnen i området tycker om det. Får kanske spela lite julmusik ute också för att höja stämningen.

Frusen och trött korsar jag fram och tillbaka mellan kartongerna inne och undrar vart jag ska börja. Tittar i kartongerna och undrar vart jag ska börja. Kliver över tvätthögen och undrar vart jag ska börja. Sätter mig ner och undrar vart jag ska börja.

Sitter kvar och skiter i att börja julstöka, för stökigt är det redan!!!

fredag 25 november 2011


Lämnar jobbet på oviss tid idag. Känns lite konstigt och lite vemodigt men nu finns det viktigare saker att ta tag i här i livet.

Hälsodeklarations papprerna inför operationen ligger fortfarande oifyllda på soffbordet. Borde fylla i dem men skjuter på det hela tiden - snart går det inte att göra det längre. På måndag ska de överlämnas inför tisdagens operation. Suck!

Försöker skingra tankarna och fylla ut tiden med så mycket som möjligt. Tur att alla julsaker ska ner från vinden och tomtarna skall plockas fram. Känner mig hyffsad stark men gråter lite extra när Idol-programmet sänds.

Sängläge och vila inför morgondagens julstök.