onsdag 25 januari 2012

Med livet som insats

Att ta en promenad i vårt område är att göra det med livet som insats. Den skog som har funnits har under åren bara blivit mindre och mindre på grund av alla långgolf banor som har anlagds. Så för att ta sig en lite runda måste man alltid passera skylten "Området beträdes på egen risk". Denna dag trotsade jag det totalt och promenerade kors och tvärs över banorna utan att betala avgift. Fantastiskt fina områden det finns runtomkring och som inte är för alla. Naturligtvis skulle jag tillslut stöta på en stelfrusen golfare släpandes på sin golfbag i snön som nog undrade vad jag höll på med. Den tanken fick han naturligtvis tillbaka.



















Maken trodde också att han skulle få sätta livet till när dagens lunch serverades men fick ett helt ok betyg efteråt. Så till er som vill ha något snabbt, gott och nyttigt rekommenderas receptet på tjockpannkakan från senaste Buffé-tidningen.


Ugnspannkaka med spenat och kassler

8 dl mjölk (3 %)
4 ägg
4 1/2 dl dinkelmjöl (siktat)
250 g fryst, tinad bladspenat
200 g kassler
1 msk smör
1 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader.
  1. Vispa ihop hälften av mjölken med äggen. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet.
  2. Krama ut vätskan ur den tinade spenaten. Skär kasslern i små tärningar.
  3. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Ta ut och häll i pannkakssmeten. Fördela spenaten och kasslern över. Tillaga ca 30 minuter i ugnen.

1 kommentar:

  1. Jag känner igen den där lite smått skeptiska inställningen till något nytt(igt). Som när jag för någon vecka sedan gjorde vegetarisk wok men som i slutändan fick ganska bra betyg. :)
    Hoppas att idag är en bra dag.
    Tänker på dig.
    Kram från Johanna

    SvaraRadera