tisdag 3 januari 2012

Väntans tider

Det blev en hel dags väntan på ett samtal som meddelade...att i morgon kommer de att ringa för besked när de skall sätta dit *PICC-linen i armen. Suck!

*PICC-line är en tunn silikonkateter som läggs in via en kanyl i ett större blodkärl i överarmen med hjälp av ultraljud. Kateterspetsen ligger strax ovanför hjärtats förmak. Den stora fördelen med att ha en PICK-line inlagd är att man slipper obehaget som kan uppstå i samband med återkommande kanylsättningar och kärlretande läkemedel i de ytliga blodkärlen. Har man väl lagt in en PICC-line så behövs inga nålstick i samband med behandling.

Ja, visst låter det fint? Glad att jag hittade raden som skriver att lokalbedövning kommer att läggas innan. Passade på att fråga om de fanns kylmössa som man kunde använda under behandlingen. Jovisst fanns det det men det var inget de rekommenderade i detta fallet eftersom kylmössan gör att cytostatikan inte får full verkan i huvudets blodomlopp. Jippi... Men om jag skulle vilja kombinera med naturmediciner vad anser ni om det? Nje...det är inte heller något vi vill rekommendera. Det kanske låter fyrkantigt blabla... Ok, inte ens värt att försöka men fick ändå ett litet hopp när läkaren själv tycker att läkarkåren tänker fyrkantigt. Trägen vinner!!!

1 kommentar: