lördag 7 januari 2012

Vinst eller förlust?

Har haft disskusion med min make ang. att ta naturläkemedel för att hjälpa kroppen mellan cytostatika behandlingarna. Örten det gäller är brännässla.
-Inget jag tycker att du ska hålla på med om du inte har gjort det innan. Så varför börja nu? Det kanske stör behandlingen, resonerar han.
Att jag sedan eventuellt kommer att ta lugnande tabletter då PICC-line skall sättas dit och som kanske sitter i under 1:a cytostatika behandlingen efter lunch är helt ok för hans del. MEN lugnande tabletter har jag ju heller aldrig tagit innan...och vem har sagt att inte lugnande tabletter skulle störa behandlingen?

Matchen mellan skol(ad) medicin och natur(lig) medicin har börjat.




Nässlans positiva egenskaper
Nässlan reducerar högt mensflöde samt värk, motverkar kadmiuminlagring,
normaliserar ämnesomsättnings sjukdomar (thyroideafunktionen samt körtelstorleken), stimulerar mjälten till återgående storlek pga blodrening, motverkar grå starr (håller ögonlinserna rena), ger vitare ögonvitor, motverkar förkalkningar/förfettningar i ådrorna, rengör bindväven (kroppens soptipp) och ökar på så vis rörligheten, mjäll, stärker hår, naglar, hud, klaffar, ådror, tarm, bukspottkörtel mm.
Stimulerar hela mag- och tarmkanalen till stabilare och jämnare funktion, är ett milt urindrivande medel vi ödem, lindrar gikt och reumatiska sjukdomar, stimulerar blodbilden vid anemi, är svagt blodsockersänkande vid diabetes.


Nässlan är också bra vid miktionsbesvär (svårt att kasta vatten), godartad förstoring av blåshalskörteln, nedsatt immunförsvar, låga blodvärden, vitamin- och mineralbrist, artrit, astma, flintskallighet, blödningar, högt blodtryck, orent blod, nedsatt mjölkproduktion, katarrer, nedsatt cirkulation, diarré, dysenteri, hemmoroider, infektioner, njurinflammationer, munsår, näsblod, luftrörskatarr, mjäll,  urinvägsinfektion, nässelfeber, krupp, kramper, stelhet, värk, trötthet, allergi, led- och muskelvärk, hud och slemhinneproblem, man sover och återhämtar sig bättre samt är stärkande vid cellgifts- och strålbehandlingar mm.

5 kommentarer:

  1. Tror på en kombination.Kanske se det som ett komplement till det andra Gör det som känns rätt för dig, lyssna inåt skogssyster.<3

    SvaraRadera
  2. Det ena behöver inte utesluta det andra. Jag hade nog använt nässelpulver på något sätt men det är jag. Jag har det redan i teer jag dricker. Jag tror du redan vet vad du vill, gå efter det. Kram

    SvaraRadera
  3. Fråga doktorn så det inte krockar med det du får, nu står det ju att det är stärkande vid cellgifts- och strålbehandling men i andra fall kan det vara så att vissa naturmediciner har motsatt effekt mot det redan givna receptbelagda och då blir det status quo och det är inte bra.
    Jag ska nog själv prova på det där, verkar ju vara en uviversalväxt, bra mot allt ;) kram från norr *S*

    SvaraRadera
  4. Låter som nåt för Magnus nässelfeber, den har blivit sämre igen :(
    Och tror du på det så kan det inte vara farligt för dej att kombinera med din övriga behandling.

    SvaraRadera
  5. Vet inte om du vet vem Otto warburg är men har du inte hört talas om honom så bör du kolla upp det.PH-värdet är enormt viktigt att hålla koll på.Vid 7.5 dör cancer celler.Undvik socker..Men som sagt basa kroppen.Sök information på nätet.Nässlor är toppen.Lyssna till ditt inre.Bara du vet vad som är bra för dig.Håller tummarna för dig.Kramar från Caroline och Martin.

    SvaraRadera